Impor Bauksit China Tekan Rekor Anyar Ing Mei 2022

Miturut data sing dirilis dening Administrasi Umum Bea Cukai ing dina Rebo, 22 Juni, volume impor bauksit China tekan rekor dhuwur 11,97 yuta ton ing Mei 2022. Tambah 7,6% saben sasi lan 31,4% saben taun.

Ing wulan Mei, Australia minangka eksportir utama bauksit menyang China, nyedhiyakake 3,09 yuta ton bauksit.Ing sasi saben wulan, angka iki mudhun 0,95%, nanging mundhak 26,6% saben taun.Miturut Administrasi Umum Bea Cukai, sawise mudhun musiman ing wiwitan taun iki, pasokan bauksit Australia menyang China relatif stabil ing wulan Mei.Ing kuartal kaping pindho taun 2022, produksi bauksit Australia mundhak, lan impor China uga tambah.

Guinea minangka eksportir bauksit paling gedhé kaloro ing China.Ing wulan Mei, Guinea ngekspor 6,94 yuta ton bauksit menyang China, sing minangka tingkat paling dhuwur ing taun-taun kepungkur.Saben wulan, ekspor bauksit Guinea menyang China mundhak 19,08%, mundhak 32,9% saben taun.Bauksit ing Guinea utamané dipigunakaké ing kilang-kilang alumina domestik sing mentas diluncurake ing bosai Wanzhou lan Wenfeng, Hebei.Panjaluk sing saya mundhak nyebabake impor bijih Guinea dadi dhuwur.

Indonesia tau dadi pemasok utama bauksit menyang China, ngekspor 1,74 yuta ton bauksit menyang China ing Mei 2022.Tambah 40.7% saben taun, nanging mudhun 18.6% saben wulan.Sadurungé, bauksit Indonésia udakara 75% saka total impor China.Sadurungé Guinea mlebu ing daftar negara pengimpor, bijih Indonésia utamané dipigunakaké kanggo kilang alumina ing Shandong.

Ing Mei 2022, negara pengimpor bauksit liyane ing China kalebu Montenegro, Turki lan Malaysia.Dheweke ngekspor 49400 ton, 124900 ton lan 22300 ton bauksit.
Nanging, wutah historis saka impor bauksit China nuduhake yen negara saya gumantung ing bijih impor.Ing sapunika, Indonesia sampun bola-bali ngusulaken larangan ekspor bauksit, dene urusan internal Guinea boten stabil, lan risiko ekspor bauksit taksih wonten.Z impact langsung bakal rega impor bauksit.Akeh pedagang bijih wis nyatakake pangarepan optimis kanggo rega bauksit ing mangsa ngarep.

China aluminium import


Wektu kirim: Jun-27-2022